Υπεύθυνη Προγραμμάτων σε Φορείς Παιδικής Προστασίας και Ειδικής Αγωγής

Η Κλαίρη Προκοπίου σπούδασε θεατρολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε το μεταπτυχιακό της στην Αγγλία, πάνω στο Applied Theatre (Εφαρμοσμένο Θέατρο) στο Goldsmiths College, University of London.

Όσο ζούσε στην Αθήνα ολοκλήρωσε τον διετή κύκλο σπουδών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) πάνω στη διόρθωση και επιμέλεια κειμένων, και παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στη δημιουργική γραφή (ΕΚΕΒΙ, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ).

Πάντα με το ενδιαφέρον στραμμένo στα παιδιά εργάστηκε ως συν-συγγραφέας της σειράς βιβλίων του φανταστικού για νέους «Τα Παιδιά των Φυλαχτών» (εκδ. ΚΕΔΡΟΣ) και της θεατρικής διασκευής του βιβλίου «Ο Μάγος του Οζ» με τη θεατρική ομάδα «Έξω απ’ τη γυάλα», στην παιδική σκηνή του Δαναού.

Έκανε τη διασκευή του μύθου του Θησέα και της Αριάδνης σε θεατρική παράσταση στα αγγλικά, με τον τίτλο “Theseus and Ariadne” για σειρά παραστάσεων σε κρουαζιέρες ενώ δούλεψε σε θέατρα της Αθήνας ως βοηθός σκηνής (Παιδική Σκηνή Μαριάννα Τόλη), βοηθός σκηνοθέτη (Δαναός, Ο Μάγος του Οζ), και θεατρολόγος (Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»). Παράλληλα ήταν ιδρυτικό μέλος του χώρου τεχνών και ιδεών, «ασκητήριον» .

Στο Λονδίνο δούλεψε στο Chigwell School στο Art και στο Drama Department του δημοτικού σχολείου και στο Conservatoire Art Centre ως βοηθός δασκάλου θεάτρου.

Ο εθελοντισμός, σημαντικό μέρος της ζωής της, την οδήγησε να γνωρίσει και να εργαστεί σε ποικίλα προγράμματα που εφαρμόζουν το θέατρο για παιδαγωγικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες σε διάφορους οργανισμούς του Λονδίνου (The Rewrite, Lewisham Youth Theatre, Corali, Raw Material, Young and Talented, GLYPT).

Στην Αγγλία παρακολούθησε ποικίλα σεμινάρια για διαφορετικές τεχνικές του θεάτρου: Playback Theatre, Autobiographical Theatre, Ensemble Theatre (με την Ariane Mnoushkine), Forum Theatre, Υouth Led Τheatre και Storytelling.

Γυρίζοντας στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2018 ξεκίνησε τη συνεργασία της με τους «Αγγέλους της Χαράς» ως μέλος της Συγγραφικής Ομάδας και Υπεύθυνη των Προγραμμάτων σε Φορείς Παιδικής Προστασίας και Ειδικής Αγωγής. Συγκεκριμένα, επιμελείται τα ειδικά προγράμματα που εφαρμόζονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες σύμφωνα με τις αρχές του Applied Theatre.

 

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.