Μουσικοθεραπευτής 

 
O Δημήτρης Κουκουράκης είναι μουσικοθεραπευτής με σημαντική εμπειρία σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και ενήλικες οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα μεγάλο φάσμα δυσκολιών.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές στη μουσικοθεραπεία το 2003 στο Royal Welsh College of Music and Drama στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα καθώς και κλινική εμπειρία: εργάστηκε σε δομές ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων καθώς και με νευρολογικούς και ογκολογικούς ασθενείς. Επίσης συνεργάστηκε με το Royal Welsh College of Music and Drama όπου οργάνωσε και συντόνισε βιωματικές ομάδες μουσικοθεραπείας με φοιτητές μουσικής.
Εργάζεται στην Αθήνα από το 2007 ως μουσικοθεραπευτής και ως μουσικός. Συνεργάζεται με δομές για παιδιά και εφήβους με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αναπηρία όρασης, εγκεφαλική παράλυση, συναισθηματικές δυσκολίες καθώς και ενήλικες με προβλήματα ψυχικής υγείας. Παράλληλα είναι συντονιστής σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων για τη μουσικοθεραπεία. Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Μουσικοθεραπευτών (BAMT) και ιδρυτικό, τακτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) όπου διετέλεσε πρόεδρος από το 2010 έως το 2017. Ανήκει στο μητρώο εποπτών του ΕΣΠΕΜ.
Εντάχθηκε στην ομάδα των Αγγέλων της Χαράς ως μουσικοθεραπευτής τον Οκτώβριο του 2018 όπου υλοποιεί δράσεις σε Νοσοκομεία και Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας.