Γενική Διεύθυνση – Καλλιτεχνική Οργάνωση

 

Γενική Διευθύντρια και διαχειρίστρια  των "Αγγέλων της Χαράς" από το 2014, ιδρυτικό μέλος και ηθοποιός από το 2011, η Αγγελική Βούλγαρη είναι απόφοιτος της ∆ραµατικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών με αρχικές σπουδές πάνω στην συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης.

Το 2011, ίδρυσε το κέντρο τεχνών και ιδεών "ασκητήριον" στο Παγκράτι, μια Α.Μ.Κ.Ε. που είχε σαν όραμα, να υλοποιεί σεμινάρια τεχνών με στόχο την αυτογνωσία αλλά και παραστάσεις σε ευπαθείς ομάδες. Εμπνεόμενη από την πίστη ότι η πηγή  αλλά και ο σκοπός της τέχνης είναι πνευματικός και ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι μέσα σε κάθε υγιή ανθρώπινη φύση, ξεκίνησε να παίζει σαν ηθοποιός μαζί με την Νίκη Τουμπακάρη στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας.
Τότε ήταν που ξεκίνησαν και το έργο τους οι "Άγγελοι της Χαράς".
Ταυτόχρονα, συνέστησε και στελέχωσε την εταιρία "ΜΙΜΗΣΙΣ", με σκοπό την παραγωγή παιδικών θεατρικών παραστάσεων με μυητικό περιεχόμενο στις οποίες πρωταγωνίστησε κατά την περίοδο 2011-2014 σε κινηματοθέατρα της Αθήνας  Έχει παρακολουθήσει εκπαίδευση πάνω στην παιδαγωγική Waldorf του Rudolf Steiner.
Έχει σκηνοθετήσει παιδικές µουσικοθεατρικές παραστάσεις και έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό σε ενήλικες και παιδιά.
Στους "Αγγέλους της Χαράς" έχοντας  την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, επιμελήθηκε και συμμετείχε σε πληθώρα εμψυχωτικών θεατρικών παραστάσεων και καλλιτεχνικών προγραμμάτων, τόσο στα Νοσοκομεία Παίδων, όσο και σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Φορείς Εδικής Αγωγής. Υπήρξε μέλος της Συγγραφικής Ομάδας, υπογράφοντας τα θεατρικά έργα και τους στίχους των τραγουδιών που παίζονται για τα παιδιά που νοσηλεύονται από το 2015.

Από το 2017 έως το 2019 σχεδίασε και υλοποίησε καλλιτεχνικά  προγράμματα σε παιδιά που νοσηλεύονται στα Παιδοψυχιατρικά τμήματα των νοσοκομείων, ενώ από το 2014 συντόνισε με αφοσίωση το πέταγμα των "Αγγέλων της Χαράς" με στόχο να ξαναγεννηθεί η Ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων.

 

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα
 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

fb: Αγγελική Βούλγαρη