H ομάδα πλαισιώνεται από επιστήμονες συμβούλους προκειμένου να καθοδηγούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα των Αγγέλων, ανάλογα με την δράση και τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται. Εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων βρίσκονται σε επαφή με τον βασικό πυρήνα των καλλιτεχνών μας.

 

Γάκου Βέτα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια οικογένειας/ομάδας τακτικό μέλος του AGPA(American Group Psychotherapy Association) και του IFTA (International Family Therapy Association), συνεργάτης του ΑΚΜΑ (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου)

 

 

 Δρ. Κωστής Προύσκας

Ο Δρ Κωστής Προύσκας είναι Ψυχολόγος με μάστερ (MSc) στην Ψυχολογική Αξιολόγηση σε Οργανισμούς (Goldsmiths, London) και διδακτορικό (PhD) στη Γεροντολογία (King's College London). Κατέχει θέση Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου στην Άκτιος Α.Ε. και διευθύνει τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος από το 2007. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Relax Palace στο Μαρούσι ως Ψυχολόγος. Διετέλεσε για τέσσερα χρόνια Επιστημονικός Υπεύθυνος σε 2 Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «ΚΛΙΜΑΚΑ» στην Κέρκυρα (Ψυχογηριατρικό Οικοτροφείο και Οικοτροφείο Βαριάς Νοητικής Υστέρησης) έχοντας την πλήρη ευθύνη για την στελέχωση, την οργάνωση και τη λειτουργία της και για ενάμιση χρόνο Επιστημονικός Υπεύθυνος σε Οικοτροφείο Βαριάς Νοητικής Υστέρησης στον Άνω Αλισσό, Αχαΐας. Έχει εργαστεί σε αρκετά Ευρωπαϊκά Προγράμματα και έχει διατελέσει Εμπειρογνώμονας για Ηλικιωμένες Γυναίκες στο πρόγραμμα "PROGRESS για μειονεκτούσες ομάδες" της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το γήρας και την Τρίτη ηλικία, την οικογενειακή φροντίδα, την οργάνωση και λειτουργία Μονάδων Κλειστής Περίθαλψης και Μονάδων Υγείας, τεχνικές αξιολόγησης και ποσοτικές μεθόδους έρευνας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «50+ Ελλάς», ιδρυτικό μέλος και πρώην Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής εταιρίας.

 

 

 

 

Μπόφου Ελένη

Κοινωνική Λειτουργός Μ.Φ.Η. "ΜΕΡΟΠΕΙΟΝ" - Μ.Π.Σ. "Εφηρμοσμένης Δημόσιας Υγείας" 

Η Ελένη Μπόφου  σπούδασε στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας. Κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Εφηρμοσμένη Δημόσια Υγεία : Πρότυπα και Συμπεριφορές Υγείας» της Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας. Εκπαιδευθείσα στην Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Από το 2005 έως και σήμερα είναι υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΜΕΡΟΠΕΙΟΝ». Απασχολήθηκε επίσης σε Κ.Α.Π.Η., στην Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής  Μέριμνας Πειραιά σε Προγράμματα Σ.Υ.Υ. και σε άλλες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.  Είναι Εκπαιδεύτρια Σπουδαστών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Τα ερευνητικά της  ενδιαφέροντα και οι ομιλίες της επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με την Τρίτη Ηλικία και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.  

 

 

 

Iωάννης Παναγιώτοπουλος

Φυσικοθεραπευτής - Πιστοποιημένος O.E.P. Leader Πρ. Πρόεδρος τμήματος Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας του Π.Φ.Σ. -Συγγραφέας του βιβλίου "Γηριατρική Φυσικοθεραπεία"

Ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, δεύτερος εισαχθείς στο τμήμα φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών το 2004, αποκτά το πτυχίο του το 2008 με βαθμό λίαν καλώς. Eίναι πιστοποιημένος ΟEP Leader, από το 2015. Έχει εργαστεί ως φυσικοθεραπευτής στο Γ.Ν.Νίκαιας, στη Μ.Φ.Η. St George Metropolitan, στη Μ.Φ.Η. Άγιος Στυλιανός, και ως επιστημονικός συνεργάτης του Μερόπειου φιλανθρωπικού ιδρύματος. Παράλληλα συνεργάστηκε με αθλητικές ομάδες μπάσκετ όπως του Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου (γυναικείο Α1), του Α.Ο. Αιγάλεω (αντρικό Β), του Αθηναϊκού (αντρικό), και του Θριάμβου (γυναικείο). Eίναι καθηγητής φυσικοθεραπείας Ι.Ι.Ε.Κ., και συγγραφέας του βιβλίου Γηριατρική Φυσικοθεραπεία (Εκδόσεις Ownbook). Δημοσιεύονται κατά καιρούς επιστημονικά άρθρα του στον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ έχει συμμετάσχει σε συνέδρια είτε ως ομιλητής είτε ως σύνεδρος. Είναι πρ. Πρόεδρος του Τμήματος Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας του Π.Σ.Φ.