Άγγελος της Χαράς Είσαι και Εσύ

Εκπαίδευση προσωπικού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κάθε εργαζόμενος που καθημερινά έρχεται σε επαφή με τη μοναξιά, την ασθένεια και τον ανθρώπινο πόνο, οι «Άγγελοι της Χαράς» ξεκίνησαν την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Άγγελος της Χαράς Είσαι και Εσύ».

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο προσωπικό επιλεγμένων μη κερδοσκοπικών Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και δημοσίων δομών, όπου έχουμε διακρίνει τόσο την ανάγκη για στήριξη του προσωπικού όσο και τη διάθεση για συνεχή ανάπτυξη και αναβάθμιση του επιπέδου λειτουργίας τους.

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει, όχι μόνο την ανταλλαγή ιδεών, πληροφοριών και βιωμάτων, αλλά και την επαφή με:

  • νέα εργαλεία και τρόπους επικοινωνίας
  • τεχνικές που στοχεύουν να ενισχύουν τα ψυχικά αποθέματα των εργαζομένων
  • βιωματικές εμπειρίες που βελτιώνουν την ποιότητα στο εργασιακό περιβάλλον
  • τις τέχνες και τη δημιουργική έκφραση
  • τις μεθόδους ψυχικής αποφόρτισης

Το πρόγραμμα «Άγγελος της Χαράς είσαι και εσύ» πραγματοποιείται με τη συνειδητή συμμετοχή του προσωπικού και την ενεργή υποστήριξη των Μονάδων (Εκπρόσωπος Δ.Σ, Διευθυντής και Προϊστάμενος Μονάδας). Εφαρμόζονται οι επιστημονικές αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε συνδυασμό με διαφορετικά πεδία των Τεχνών και της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων και πλαισιώνεται από επιστημονικούς συμβούλους (Τάκης Αθανασόπουλος – Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Αλέξης Κόκκος – Ομότιμος Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων).

»

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια όταν παρακολούθησα τα προγράμματα των «Αγγέλων» είναι ότι προσφέρουν κάτι το μοναδικό. Προσφέρουν μία εκδήλωση η οποία δεν είναι ούτε μόνο καλλιτεχνική, ούτε μόνο εκπαιδευτική, ούτε μόνο ανθρωπιστική. Είναι όλα αυτά μαζί. Και με αυτή την έννοια προσφέρουν μία εμπειρία σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη που είναι μοναδική και που ίσως στη ζωή τους δεν έχουν ξαναδοκιμάσει

 

Αλέξης Κόκκος, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Οι χαρούμενες δονήσεις σας ράγισαν τον πάγο του πόνου, αφήνοντας δροσοσταλίδες ελπίδας σε αυτούς που νιώθουν πληγωμένοι. Συνεχίστε το καλό έργο, επιστρέφει σε εσάς.

 

Οδυσσέας, Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας

«Άγγελοι της Χαράς» να είστε καλά! Αυτή τη ζεστασιά, τα χαμόγελα, την καλοσύνη που χαρίζετε απλόχερα σε όλα τα παιδιά με όλα όσα κάνετε κάθε φορά γι αυτά δεν ξέρω αν φτάνει μία ζωή για να σας επιστραφούν πίσω από τις ευχές όλων μας.

 

Ειρήνη Χασαλεύρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι από τις πιο αγαπημένες μου ομάδες στο ΤΕΝ. Δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν σας ποτέ. Ευχαριστώ που μου δώσατε χαρά στις στενάχωρες μέρες μου.

 

Ρ. ΤΕΝ

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, [email protected]