Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής & Περίθαλψης “ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ” – ΓΡΑΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής & Περίθαλψης
“ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ” 

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους Αγγέλους της Χαράς για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρουν αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς στις δράσεις των δομών μας τον τελευταίο χρόνο.

Ο φορέας μας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δύο (2) οικοτροφεία, τα οποία φιλοξενούν άτομα 55 ετών και άνω, που πάσχουν από διάφορες ψυχιατρικές και συναφείς διαταραχές, αδυνατούν να εξυπηρετηθούν μόνα τους ή δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον.

Τα άτομα αυτά διαμένουν μόνιμα στα οικοτροφεία μας, με μοναδική συντροφιά τους το προσωπικό μας και ελάχιστους συγγενείς κάποιων εξ αυτών. Κύριο μέλημά μας αποτελεί η κοινωνική τους επανένταξη (επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, κινηματογράφο, εκδρομές, εξόδους κ.λπ., καθώς και με δράσεις εντός της δομής (εργοθεραπεία, μουσικοθεραπεία κ.λπ.)

Στο κομμάτι της “ψυχαγωγίας“ αρωγοί μας το τελευταίο διάστημα είναι οι Άγγελοι της Χαράς, οι οποίοι ομολογουμένως βοήθησαν σημαντικά στην κοινωνικοποίηση των ενοίκων μας, καθώς και στη βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων.

Όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει, οι ένοικοί μας περιμένουν με ανυπομονησία την επίσκεψη των Αγγέλων και συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα, είτε ζητώντας από την κ. Νίκη και την κ. Έλενα διάφορα αγαπημένα τραγούδια, είτε σιγοτραγουδώντας μαζί τους, είτε και διαφωνώντας ακόμη με το είδος των τραγουδιών. Με την τακτική τους παρουσία οι Άγγελοι έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Δυστυχώς όμως, λόγω του κορονοϊού, τα σχέδιά μας άλλαξαν και πρέπει να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα. Το τελευταίο δίμηνο οι δράσεις μας γίνονται… κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς εθελοντές και χωρίς Αγγέλους …

Παρ’ όλα αυτά σας ευχαριστούμε που φροντίσατε με το πρόγραμμα e-δράσεις να αναπληρώσετε, κατά το δυνατόν, το κενό της φυσικής σας παρουσίας.

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα προβλήθηκε στο Ηλιοτρόπιο Ι και το παρακολούθησαν συνολικά 13 ένοικοι και 5 άτομα από το προσωπικό (σε 2 ομάδες, διότι, λόγω των μέτρων, απαγορεύεται ο συνωστισμός).

Στο Ηλιοτρόπιο ΙΙ, αντίστοιχα, το πρόγραμμα παρακολούθησαν 19 ένοικοι και 10 άτομα από το προσωπικό, αποκομίζοντας πολύ καλές εντυπώσεις.
Παρακολουθώντας το βίντεο, οι ένοικοί μας αναγνώρισαν πρόσωπα, σιγοτραγούδησαν ρεφρέν και συγκινήθηκαν με τις ευχές σας. Βλέποντας όλους τους συνεργάτες σας, τους δημιουργήθηκε η εύλογη απορία γιατί δεν μας επισκέπτονται και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες.

Από το Πάσχα και μετά το βίντεο έχει προβληθεί άλλες τρεις φορές, ενώ μας ζητήθηκε να δούνε και τις ταινίες, από τα αποσπάσματα που έχετε συμπεριλάβει.

Από όλους εμάς ένα μεγάλο “ευχαριστώ” από καρδιάς και ευχόμαστε να συνεχίσετε το έργο που επιτελείτε με τόσο μεράκι. Οι Άγγελοι της Χαράς είναι πολύ σημαντικοί για εμάς…. έστω και μέσω βίντεο.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο πλευρό πρόωρων μωρών και των γονιών τους στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Στο πλευρό πρόωρων μωρών και των γονιών τους στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Κάθε ένα λεπτό παγκοσμίως γεννιούνται 29 πρόωρα μωρά. Στο πλευρό τους, στις Μονάδες Εντατικής Νεογνών βρίσκονται τόσο οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, όσο βέβαια και οι γονείς τους. Μέσα σε αυτό το εύθραυστο περιβάλλον, «η μουσική γίνεται η αόρατη γραμμή που...

Διαβάστε Περισσότερα
Νίκος Δασύρας, Διοικητικός Προϊστάμενος στη Μ.Φ.Η. “Ο Καλός Σαμαρείτης”

Νίκος Δασύρας, Διοικητικός Προϊστάμενος στη Μ.Φ.Η. “Ο Καλός Σαμαρείτης”

Μαρτυρία εργαζομένων στην Μ.Φ.Η. "Άγιος Γεώργιος", μιλάει ο Προϊστάμενος Φυσικοθεραπείας της Μονάδας και πρ. Πρόεδρος Τμήματος Φυσικοθεραπείας Π.Σ.Φ., Σεπτέμβριος 2016.              ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ξηρογιάννη Πέγκυ, Κοινωνική Λειτουργός – Γραπτή Μαρτυρία

Ξηρογιάννη Πέγκυ, Κοινωνική Λειτουργός – Γραπτή Μαρτυρία

Οι Άγγελοι της Χαράς αποτελούν μια ομάδα ανθρώπων που απαρτίζεται από καλλιτέχνες, καλλιτέχνες της ψυχής. Κάθε φορά που επισκέπτονται τη Μονάδα μας στήνουν μια υπέροχη γιορτή και καταφέρνουν με ένα μαγικό τρόπο να τρυπώσουν στις καρδιές των παππούδων μας και να τις...

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, info@angelsofjoy.gr