Σύμβουλοι

 

H διεπιστημονική υποστηρικτική ομάδα των «Αγγέλων της Χαράς»

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΑΣ

H ομάδα των «Αγγέλων» πλαισιώνεται από επιστήμονες συμβούλους, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την ουσιαστική καθοδήγηση, σύμφωνα με τη δράση και τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται.

[:el]ΒΕΤΑ Γάκου [:en]VETA GAKOU[:]

[:el]ΒΕΤΑ Γάκου [:en]VETA GAKOU[:]

[:el]Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια οικογένειας/ομάδας[:en]PSYCHOLOGIST - FAMILY/GROUP PSYCHOTHERAPIST[:]

H Βέτα Γάκου είναι Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια και Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας. Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ) και μέλος του ΔΣ της ΕΠΕΑΣ επί σειρά ετών. Είναι τακτικό μέλος στην Αμερικάνικη Εταιρία Θεραπείας Ομάδας (AGPA) και της Διεθνούς Εταιρίας Θεραπείας Οικογένειας (IFTA).

Σπούδασε Θεραπευτική Παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο Freiburg της Ελβετίας καθώς και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης. Στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκε στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου – ΑΚΜΑ – στην συστημική προσέγγιση, στη θεραπεία οικογένειας και στη θεραπεία ομάδας. Εντάχθηκε στην επιστημονική ομάδα του ΑΚΜΑ και ως βασικός συνεργάτης συμμετείχε στον συντονισμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, καθώς και στην εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕΘΕΑ Λάρισας.

Έχει αναλάβει την Ομάδα Συναισθηματικής Υποστήριξης των εργαζομένων στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Άγγελοι της χαράς».

[:el]Αλέξης Κόκκος[:en]ALEXIS KOKKOS[:]

[:el]Αλέξης Κόκκος[:en]ALEXIS KOKKOS[:]

[:el]Ομότιμος Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο[:en]EMERITUS PROFESSOR OF ADULT EDUCATION IN THE HELLENIC OPEN UNIVERSITY[:]

Ο Αλέξης Κόκκος σπούδασε Νομικά και Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου όπου διετέλεσε Κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Διευθυντής Σπουδών του ομώνυμου μεταπτυχιακού προγράμματος.

Ίδρυσε την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (2004), της οποίας είναι Πρόεδρος. Η Ένωση έχει αναπτύξει δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος του εθνικού προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών και συν-συντονιστής  του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών.

Είναι δημιουργός της μεθόδου Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Αισθητική Εμπειρία, που έχει εφαρμοστεί σε χιλιάδες σχολεία και οργανισμούς στην Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Έγραψε 12 βιβλία και 68 άρθρα για την εκπαίδευση ενηλίκων, τη Μετασχηματίζουσα μάθηση και την τέχνη στην εκπαίδευση.

Του απονεμήθηκε ο τίτλος μέλους του International Adult and Continuing Education Hall of Fame, καθώς και τιμητική διάκριση για την Υποδειγματική Ηγεσία και Προσφορά του στη Διεθνή Κοινότητα Μετασχηματίζουσας Μάθησης.

[:el]Παναγιώτης ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ [:en]PANAGIOTIS ATHANASOPOULOS[:]

[:el]Παναγιώτης ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ [:en]PANAGIOTIS ATHANASOPOULOS[:]

[:el]Σύμβουλος Οργάνωσης & Ανάπτυξης - Πρόεδρος του Κέντρου Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου και Διευθυντής της Anelixis Consulting[:en]ORGANIZATION & DEVELOPMENT CONSULTANT - PRESIDENT OF THE CENTER FOR LEARNING & CULTURE OF AEGEAN AND DIRECTOR OF ANELIXIS CONSULTING [:]

 

Ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος είναι Σύμβουλος Επαγγελματικής & Εταιρικής Ανάπτυξης. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Kingston University UK (DMS, MBA) και Συμβουλευτική Ψυχολογία στο American Liberty University (B.Sc.). Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην οργάνωση & ανάπτυξη επιχειρήσεων, στην παροχή Συμβουλευτικών υπηρεσιών και στην εκπαίδευση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Έχει υλοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό βιωματικών σεμιναρίων για τη βελτίωση Προσωπικών και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων. Παράλληλα, σχεδιάζει και εφαρμόζει καινοτόμα προγράμματα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής σε ιδιωτικές, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι αποκλειστικός partner και εκπρόσωπος στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CADIC με στόχο την ανάπτυξη Πνευματικού Κεφαλαίου στον επιχειρηματικό κλάδο και πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από το Υπουργείο Παιδείας (Μητρώο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π).

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε), της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ε.Ε.Ε.Ε) και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π).

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

»

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια … είναι ότι οι «Άγγελοι της Χαράς» προσφέρουν κάτι το μοναδικό. Προσφέρουν μία εκδήλωση, η οποία δεν είναι ούτε μόνο καλλιτεχνική, ούτε μόνο εκπαιδευτική, ούτε μόνο ανθρωπιστική. Είναι όλα αυτά μαζί.

 

Αλέξης Κόκκος, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Οι χαρούμενες δονήσεις σας ράγισαν τον πάγο του πόνου, αφήνοντας δροσοσταλίδες ελπίδας σε αυτούς που νιώθουν πληγωμένοι. Συνεχίστε το καλό έργο, επιστρέφει σε εσάς.

 

Οδυσσέας, Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας

«Άγγελοι της Χαράς» να είστε καλά! Αυτή τη ζεστασιά, τα χαμόγελα, την καλοσύνη που χαρίζετε απλόχερα σε όλα τα παιδιά με όλα όσα κάνετε κάθε φορά γι αυτά δεν ξέρω αν φτάνει μία ζωή για να σας επιστραφούν πίσω από τις ευχές όλων μας.

 

Ειρήνη Χασαλεύρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι από τις πιο αγαπημένες μου ομάδες. Δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν σας ποτέ. Ευχαριστώ που μου δώσατε χαρά στις στενάχωρες μέρες μου.

 

Κορίτσι 14ων ετών, Παιδοψυχιατρικό Τμήμα

Η πιο δυνατή στιγμή που έχω βιώσει ήταν σε μια δράση όπου οφελούμενοι ήταν κάποια εισαγγελικά παιδιά. Στην δράση μου έκανε εντύπωση πως τα μεγαλύτερα παιδιά βοηθούσαν με τρυφερότητα τα μικρότερα. Τότε συνειδητοποίησα πως παρόλο που ήταν και αυτά παιδιά, είχε χρειαστεί να έχουν το ρόλο που έχει ένας γονέας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε χαρά εκεί που υπάρχει ανάγκη. Έτσι ο κόσμος θα γίνει λίγο πιο όμορφος.

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Είχαμε πάει σε μία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και μία κυρία εκεί φαινόταν αρκετά στεναχωρημένη. Πήγα κοντά της και προσπάθησα να της φτιάξω τη διάθεση... Τότε, λοιπόν, μου έπιασε σφιχτά το χέρι και μέχρι να φύγουμε δεν μου το άφησε στιγμή. Εκείνη την ώρα κατάλαβα την ανάγκη των ανθρώπων αυτών να νιώσουν πως εμείς είμαστε ακόμα εκεί γι'αυτούς!

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Συμμετέχοντας στην "Παλιά Αθήνα" βλέπω την αγάπη, τον ενθουσιασμό και την αλήθεια των εθελοντών και της Χριστίνας και αυτό με κάνει να νιώθω ασφάλεια και χαρά. Το ίδιο ακριβώς νιώθω και με την ανταπόκριση των συμμετεχόντων και αυτό με κάνει να θέλω να συνεχίζω!!

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό με την ομάδα των «Αγγέλων της Χαράς» ήταν απόρροια της ανάγκης μου να μοιραστώ δυνατές εμπειρίες και συναισθήματα με όσους το έχουν ανάγκη. Αγαπώ την Τέχνη και με γοήτευσε το γεγονός πως θα μας συντροφεύει σε αυτό το όμορφο ταξίδι του εθελοντισμού.

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Όλο εκπλήξεις, από δωμάτιο σε δωμάτιο, ψυχές που αγωνίζονται να κρατηθούν στο τώρα και στη χαρά. Χαίρομαι που είμαστε ένα μέρος του αγώνα τους προς τη χαρά.

Νίκη, μουσικός στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

«...(οι ηλικιωμένοι) χόρεψαν όλο το τραγούδι πιασμένοι από τα χέρια, με απαλές κινήσεις και βήματα σημειωτόν, κι έμεινα έκθαμβος, βλέποντας το μέλλον να στηρίζεται με εμπιστοσύνη στο παρελθόν, και το παρελθόν να κοιτά το μέλλον με χαρά και αισιοδοξία»

 

Μαρτυρία μουσικού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

«...στο τέλος πριν φύγει μου λέει: ‘’Τώρα μπορώ να πεθάνω…’’. Και εγώ του απαντώ: ‘’Τώρα μπορείς να ζήσεις πιο όμορφα κάθε μέρα, κάθε στιγμή... Σε περιμένω την επόμενη φορά για χορό και χαρά.»

 

Μαρτυρία μουσικού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

«Σας ευχαριστώ που γεμίσατε χαρά και μουσική τα απογεύματά μας. Αυτό που θα μου μείνει, είναι η ευκαιρία που μου δώσατε να εκφράσω κάποια συναισθήματα και κάποια πράγματα που δεν τα είχα ακούσει ούτε εγώ από το ίδιο μου το στόμα, δεν τα είχα συνειδητοποιήσει... σας ευχαριστώ!»

Μαρτυρία νοσηλευόμενου παιδιού στο Παίδων

«...μας έφερε ένα τραγούδι που του αρέσει. Το αγαπημένο του. Προσπαθούμε να το βρούμε στην κιθάρα και ένα άλλο κορίτσι από την ομάδα ξέρει να το παίζει, μαζεύονται και άλλοι γύρω της και το τραγουδάμε, με γέλια και διακοπές… αλλά είναι για εκείνον και χαμογελάει.

Έτσι τον χαιρετίσαμε τον Α. και εκείνος έρχεται κοντά μου με ύφος συνωμοτικό και μου λέει: «Σουκράν, κυρία», δηλαδή «Ευχαριστώ»

Μαρτυρία νοσηλευόμενου παιδιού στο Παίδων

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, info@angelsofjoy.gr