Τα Προγράμματά μας 

Σκοπός των «Αγγέλων της Χαράς» είναι να στηρίζουν τους ανθρώπους που το χρειάζονται, φέρνοντας τη χαρά στους χώρους των νοσοκομείων και των ιδρυμάτων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Από το 2011 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι (από νεογνά μέχρι ηλικιωμένοι) έχουν δεχτεί την ευεργετική παρέμβαση των «Αγγέλων της Χαράς», καθώς στηρίζουμε τη δύσκολη καθημερινότητα παιδιών, ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία κάθε ηλικίας. 

Οι «Άγγελοι της Χαράς» δίνουμε το «παρών» στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής (Παίδων Πεντέλης, «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», «Η Αγία Σοφία»), καθώς και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», και πραγματοποιούμε ευφάνταστες διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις και ψυχοεκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα.

Στα Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, καθώς και στους Φορείς Ειδικής Αγωγής, όπου εξυπηρετούνται άνθρωποι με αναπηρία (π.χ. παιδιά ή ενήλικες με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές ή με  Νοητική Υστέρηση), οι «Άγγελοι της Χαράς» εφαρμόζουμε θεραπευτικά ή ψυχοεκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα και θεατρικές παραστάσεις, ειδικά διαμορφωμένα για τον εκάστοτε πληθυσμό.

Παράλληλα, από το 2014 εμψυχώνουμε ηλικιωμένους σε Μονάδες Φροντίδας (ΜΦΗ), Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), αγκαλιάζοντας δημιουργικά τα συναισθήματά τους.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τα προγράμματα που πραγματοποιούνται για παιδιά, για ηλικιωμένους και για ΑμεΑ, καθώς και τα projects που υλοποιούμε.

Διαβάστε παρακάτω για τις παρεμβάσεις με θεραπευτικούς σκοπούς που εφαρμόζονται από τους «Αγγέλους της Χαράς».

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Εφαρμοσμένο Θέατρο αφορά στις μη παραδοσιακές εφαρμογές της δραματικής τέχνης. Πρόκειται για δημιουργική πρακτική που χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνικές και μεθόδους του θεάτρου και της υποκριτικής σε χώρους πέραν των συμβατικών και για σκοπούς ευρύτερους της ψυχαγωγίας. Είναι ένας όρος «ομπρέλα» που καλύπτει το θέατρο φόρουμ, το θέατρο του καταπιεσμένου, το θέατρο στην εκπαίδευση, το θέατρο στην κοινότητα κ.ά. Το Εφαρμοσμένο Θέατρο έχει ως στόχο την κοινωνική αλλαγή, την ειρηνική συμβίωση των πολιτισμών, την ψυχική και πνευματική υγεία και την κοινωνική ευημερία. Στην πρακτική του κυριαρχούν η διαδραστικότητα, ο αυτοσχεδιασμός και η έννοια της ομάδας, με στόχο τη δημιουργική έκφραση.

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Μουσικοθεραπεία χρησιμοποιεί, με ερευνητικά τεκμηριωμένες μεθόδους, τη μουσική και τις ιδιότητές της μέσα σε μια θεραπευτική σχέση, έχοντας ως βασική κατεύθυνση τους εξατομικευμένους θεραπευτικούς στόχους, ανάλογα πάντα με τους πληθυσμούς στους οποίους απευθύνεται. Οι μουσικοθεραπευτές είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ωφελούμενων σε διάφορα κλινικά πλαίσια.

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι ειδικά σχεδιασμένες διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, μέσα από τις ευφάνταστες ιστορίες τους, συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και κοινωνικών δεξιοτήτων, μέσα από μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, τόλμης, πίστης και δύναμης. Προσφέρουν γέλιο, μεταδίδουν αξίες και εξιτάρουν τη φαντασία των ωφελουμένων, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουν τη σκέψη τους από τους προβληματισμούς τους.

ΕΜΨΥΧΩΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι «Άγγελοι της Χαράς» επιδιώκουν να φέρνουν κάποια ισορροπία στην ψυχολογία των ηλικιωμένων, προσφέροντάς τους στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς. Μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα που περιλαμβάνουν χορό αλλά και τραγούδι, φέρνουν τους συμμετέχοντες σε επαφή με τον μοναδικό εαυτό τους και τους βοηθούν να βρουν μέσα τους το κίνητρο για να ξαναβιώσουν όμορφες και ευχάριστες στιγμές.

»

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια όταν παρακολούθησα τα προγράμματα των «Αγγέλων» είναι ότι προσφέρουν κάτι το μοναδικό. Προσφέρουν μία εκδήλωση η οποία δεν είναι ούτε μόνο καλλιτεχνική, ούτε μόνο εκπαιδευτική, ούτε μόνο ανθρωπιστική. Είναι όλα αυτά μαζί. Και με αυτή την έννοια προσφέρουν μία εμπειρία σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη που είναι μοναδική και που ίσως στη ζωή τους δεν έχουν ξαναδοκιμάσει

 

Αλέξης Κόκκος, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Οι χαρούμενες δονήσεις σας ράγισαν τον πάγο του πόνου, αφήνοντας δροσοσταλίδες ελπίδας σε αυτούς που νιώθουν πληγωμένοι. Συνεχίστε το καλό έργο, επιστρέφει σε εσάς.

 

Οδυσσέας, Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας

«Άγγελοι της Χαράς» να είστε καλά! Αυτή τη ζεστασιά, τα χαμόγελα, την καλοσύνη που χαρίζετε απλόχερα σε όλα τα παιδιά με όλα όσα κάνετε κάθε φορά γι αυτά δεν ξέρω αν φτάνει μία ζωή για να σας επιστραφούν πίσω από τις ευχές όλων μας.

 

Ειρήνη Χασαλεύρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι από τις πιο αγαπημένες μου ομάδες στο ΤΕΝ. Δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν σας ποτέ. Ευχαριστώ που μου δώσατε χαρά στις στενάχωρες μέρες μου.

 

Ρ. ΤΕΝ

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, [email protected]