Τα Προγράμματά μας

Σκοπός των «Αγγέλων της Χαράς» είναι να στηρίζουν τους ανθρώπους που το χρειάζονται, φέρνοντας τη χαρά στους χώρους των νοσοκομείων και των φορέων παιδικής προστασίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Από το 2011 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι (από νεογνά μέχρι ηλικιωμένοι) έχουν δεχτεί την ευεργετική παρέμβαση των «Αγγέλων της Χαράς», καθώς στηρίζουμε τη δύσκολη καθημερινότητα παιδιών, ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία κάθε ηλικίας.

Οι «Άγγελοι της Χαράς» δίνουμε το «παρών» στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, καθώς και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», και πραγματοποιούμε ευφάνταστες διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, μουσικοθεραπευτικά και ψυχοεκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα.

Στα Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας υλοποιούμε πολύμηνα ψυχοεκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα αξιοποιώντας τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και της αφήγησης, προσαρμοσμένα στις διαφορετικές ηλικίες και ανάγκες των παιδιών.

Στους Φορείς Ειδικής Αγωγής, όπου εξυπηρετούνται άνθρωποι με αναπηρία (π.χ. παιδιά ή ενήλικες με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές ή με Νοητική Υστέρηση), οι «Άγγελοι της Χαράς» εφαρμόζουμε θεραπευτικά ή ψυχοεκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα και ειδικά διαμορφωμένες θεατρικές παραστάσεις, για τον εκάστοτε πληθυσμό.

Παράλληλα, εμψυχώνουμε ηλικιωμένους σε Μονάδες Φροντίδας (ΜΦΗ), Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), αγκαλιάζοντας δημιουργικά τα συναισθήματά τους.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τα προγράμματα που πραγματοποιούνται για παιδιά, για ηλικιωμένους και για ΑμεΑ, καθώς και τα projects που υλοποιούμε.

Διαβάστε παρακάτω για τις πρακτικές, τα καλλιτεχνικά είδη και τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που εφαρμόζουν οι «Άγγελοι της Χαράς» στα προγράμματά τους.

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πρόκειται για δημιουργική πρακτική που χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνικές και μεθόδους του θεάτρου και της υποκριτικής σε χώρους πέραν των συμβατικών και για σκοπούς ευρύτερους της ψυχαγωγίας. Συνδυάζεται με παιδαγωγικές μεθόδους για τα ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα των «Αγγέλων της Χαράς», όπου κυριαρχούν η διαδραστικότητα, ο αυτοσχεδιασμός και η έννοια της ομάδας, με στόχο τη δημιουργική έκφραση. Το Εφαρμοσμένο Θέατρο έχει ως στόχο την κοινωνική αλλαγή, την ειρηνική συμβίωση των πολιτισμών, την ψυχική και πνευματική υγεία και την κοινωνική ευημερία.

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Μουσικοθεραπεία χρησιμοποιεί, με ερευνητικά τεκμηριωμένες μεθόδους, τη μουσική και τις ιδιότητές της μέσα σε μια θεραπευτική σχέση, έχοντας ως βασική κατεύθυνση τους εξατομικευμένους θεραπευτικούς στόχους, ανάλογα πάντα με τους πληθυσμούς στους οποίους απευθύνεται. Οι μουσικοθεραπευτές είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ωφελούμενων σε διάφορα κλινικά πλαίσια.

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, , βασισμένες σε πρωτότυπες ιστορίες και μουσική, συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και κοινωνικών δεξιοτήτων, μέσα από μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, τόλμης, πίστης και δύναμης. Με τις ευφάνταστες ιστορίες τους προσφέρουν γέλιο, μεταδίδουν αξίες και διεγείρουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουν τη σκέψη τους από τους προβληματισμούς τους. Δημιουργώντας έναν κόσμο παρηγοριάς και ελπίδας.

ΕΜΨΥΧΩΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι «Άγγελοι της Χαράς» επιδιώκουν να φέρνουν κάποια ισορροπία στην ψυχολογία των ηλικιωμένων, προσφέροντάς τους στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς. Μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα που περιλαμβάνουν χορό αλλά και τραγούδι, φέρνουν τους συμμετέχοντες σε επαφή με τον μοναδικό εαυτό τους και τους βοηθούν να βρουν μέσα τους το κίνητρο για να ξαναβιώσουν όμορφες και ευχάριστες στιγμές.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

»

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια … είναι ότι οι «Άγγελοι της Χαράς» προσφέρουν κάτι το μοναδικό. Προσφέρουν μία εκδήλωση, η οποία δεν είναι ούτε μόνο καλλιτεχνική, ούτε μόνο εκπαιδευτική, ούτε μόνο ανθρωπιστική. Είναι όλα αυτά μαζί.

 

Αλέξης Κόκκος, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Οι χαρούμενες δονήσεις σας ράγισαν τον πάγο του πόνου, αφήνοντας δροσοσταλίδες ελπίδας σε αυτούς που νιώθουν πληγωμένοι. Συνεχίστε το καλό έργο, επιστρέφει σε εσάς.

 

Οδυσσέας, Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας

«Άγγελοι της Χαράς» να είστε καλά! Αυτή τη ζεστασιά, τα χαμόγελα, την καλοσύνη που χαρίζετε απλόχερα σε όλα τα παιδιά με όλα όσα κάνετε κάθε φορά γι αυτά δεν ξέρω αν φτάνει μία ζωή για να σας επιστραφούν πίσω από τις ευχές όλων μας.

 

Ειρήνη Χασαλεύρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι από τις πιο αγαπημένες μου ομάδες. Δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν σας ποτέ. Ευχαριστώ που μου δώσατε χαρά στις στενάχωρες μέρες μου.

 

Κορίτσι 14ων ετών, Παιδοψυχιατρικό Τμήμα

Η πιο δυνατή στιγμή που έχω βιώσει ήταν σε μια δράση όπου οφελούμενοι ήταν κάποια εισαγγελικά παιδιά. Στην δράση μου έκανε εντύπωση πως τα μεγαλύτερα παιδιά βοηθούσαν με τρυφερότητα τα μικρότερα. Τότε συνειδητοποίησα πως παρόλο που ήταν και αυτά παιδιά, είχε χρειαστεί να έχουν το ρόλο που έχει ένας γονέας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε χαρά εκεί που υπάρχει ανάγκη. Έτσι ο κόσμος θα γίνει λίγο πιο όμορφος.

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Είχαμε πάει σε μία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και μία κυρία εκεί φαινόταν αρκετά στεναχωρημένη. Πήγα κοντά της και προσπάθησα να της φτιάξω τη διάθεση... Τότε, λοιπόν, μου έπιασε σφιχτά το χέρι και μέχρι να φύγουμε δεν μου το άφησε στιγμή. Εκείνη την ώρα κατάλαβα την ανάγκη των ανθρώπων αυτών να νιώσουν πως εμείς είμαστε ακόμα εκεί γι'αυτούς!

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Συμμετέχοντας στην "Παλιά Αθήνα" βλέπω την αγάπη, τον ενθουσιασμό και την αλήθεια των εθελοντών και της Χριστίνας και αυτό με κάνει να νιώθω ασφάλεια και χαρά. Το ίδιο ακριβώς νιώθω και με την ανταπόκριση των συμμετεχόντων και αυτό με κάνει να θέλω να συνεχίζω!!

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό με την ομάδα των «Αγγέλων της Χαράς» ήταν απόρροια της ανάγκης μου να μοιραστώ δυνατές εμπειρίες και συναισθήματα με όσους το έχουν ανάγκη. Αγαπώ την Τέχνη και με γοήτευσε το γεγονός πως θα μας συντροφεύει σε αυτό το όμορφο ταξίδι του εθελοντισμού.

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Όλο εκπλήξεις, από δωμάτιο σε δωμάτιο, ψυχές που αγωνίζονται να κρατηθούν στο τώρα και στη χαρά. Χαίρομαι που είμαστε ένα μέρος του αγώνα τους προς τη χαρά.

Νίκη, μουσικός στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

«...(οι ηλικιωμένοι) χόρεψαν όλο το τραγούδι πιασμένοι από τα χέρια, με απαλές κινήσεις και βήματα σημειωτόν, κι έμεινα έκθαμβος, βλέποντας το μέλλον να στηρίζεται με εμπιστοσύνη στο παρελθόν, και το παρελθόν να κοιτά το μέλλον με χαρά και αισιοδοξία»

 

Μαρτυρία μουσικού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

«...στο τέλος πριν φύγει μου λέει: ‘’Τώρα μπορώ να πεθάνω…’’. Και εγώ του απαντώ: ‘’Τώρα μπορείς να ζήσεις πιο όμορφα κάθε μέρα, κάθε στιγμή... Σε περιμένω την επόμενη φορά για χορό και χαρά.»

 

Μαρτυρία μουσικού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

«Σας ευχαριστώ που γεμίσατε χαρά και μουσική τα απογεύματά μας. Αυτό που θα μου μείνει, είναι η ευκαιρία που μου δώσατε να εκφράσω κάποια συναισθήματα και κάποια πράγματα που δεν τα είχα ακούσει ούτε εγώ από το ίδιο μου το στόμα, δεν τα είχα συνειδητοποιήσει... σας ευχαριστώ!»

Μαρτυρία νοσηλευόμενου παιδιού στο Παίδων

«...μας έφερε ένα τραγούδι που του αρέσει. Το αγαπημένο του. Προσπαθούμε να το βρούμε στην κιθάρα και ένα άλλο κορίτσι από την ομάδα ξέρει να το παίζει, μαζεύονται και άλλοι γύρω της και το τραγουδάμε, με γέλια και διακοπές… αλλά είναι για εκείνον και χαμογελάει.

Έτσι τον χαιρετίσαμε τον Α. και εκείνος έρχεται κοντά μου με ύφος συνωμοτικό και μου λέει: «Σουκράν, κυρία», δηλαδή «Ευχαριστώ»

Μαρτυρία νοσηλευόμενου παιδιού στο Παίδων

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, info@angelsofjoy.gr