Πρόγραμμα Μουσικοθεραπείας για ΑμεΑ

Η μουσική ως μέσο για θεραπευτικούς στόχους

Η «Άγγελοι της Χαράς» αναγνωρίζουν πως η Μουσικοθεραπεία ενδείκνυται για ανθρώπους με αναπηρία και μειωμένη ικανότητα λεκτικής επικοινωνίας και συνεπώς πραγματοποιούν προγράμματα προσαρμοσμένα στο συγκεκριμένο κοινό.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη των δημιουργικών δυνατοτήτων των ατόμων, η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασής τους καθώς και η καλλιέργεια της προσαρμοστικότητας τους στην ομάδα. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι ο αυτοσχεδιασμός, η εκτέλεση/ερμηνεία, η σύνθεση και η μουσική ακρόαση

Με όχημα τους ήχους, τη φωνή, τα μουσικά όργανα, τον αυτοσχεδιασμό και τα τραγούδια και με την καθοδήγηση έμπειρων μουσικοθεραπευτών, οι συμμετέχοντες καλούνται να ανακαλύψουν καινούργιους τρόπους έκφρασης, επικοινωνίας και δημιουργίας.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

»

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια … είναι ότι οι «Άγγελοι της Χαράς» προσφέρουν κάτι το μοναδικό. Προσφέρουν μία εκδήλωση, η οποία δεν είναι ούτε μόνο καλλιτεχνική, ούτε μόνο εκπαιδευτική, ούτε μόνο ανθρωπιστική. Είναι όλα αυτά μαζί.

 

Αλέξης Κόκκος, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Οι χαρούμενες δονήσεις σας ράγισαν τον πάγο του πόνου, αφήνοντας δροσοσταλίδες ελπίδας σε αυτούς που νιώθουν πληγωμένοι. Συνεχίστε το καλό έργο, επιστρέφει σε εσάς.

 

Οδυσσέας, Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας

«Άγγελοι της Χαράς» να είστε καλά! Αυτή τη ζεστασιά, τα χαμόγελα, την καλοσύνη που χαρίζετε απλόχερα σε όλα τα παιδιά με όλα όσα κάνετε κάθε φορά γι αυτά δεν ξέρω αν φτάνει μία ζωή για να σας επιστραφούν πίσω από τις ευχές όλων μας.

 

Ειρήνη Χασαλεύρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι από τις πιο αγαπημένες μου ομάδες. Δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν σας ποτέ. Ευχαριστώ που μου δώσατε χαρά στις στενάχωρες μέρες μου.

 

Κορίτσι 14ων ετών, Παιδοψυχιατρικό Τμήμα

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, info@angelsofjoy.gr