Άρπα και Παραμύθι

Η άρπα δημιουργεί, μέσα από τον αφοσιωμένο ερμηνευτή, ηχητικές ατμόσφαιρες και ηχοτοπία που μαγνητίζουν, προσκαλώντας ευγενικά τον ακροατή σε καταλάγιασμα εντάσεων και σκέψεων. Μέσα από τους ήχους της άρπας, ο άνθρωπος παραδίνεται και γαληνεύει, επιτρέπει στον εαυτό του να ονειρευτεί και στο νου του να ταξιδέψει και αφήνεται σε εικόνες και συνειρμούς που γεννιούνται μέσα από τα μουσικά κομμάτια.

Η εμπειρία αυτή, ενισχυόμενη από παραστάσεις και συμβολισμούς παραμυθιών που αναδεικνύουν πανανθρώπινες αξίες, χαρά και αισιοδοξία, αποτελεί μια δυνατή συνθήκη που ευεργετεί βαθιά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως την τρίτη ηλικία, σε νοσοκομεία και ιδρύματα φροντίδας, παιδιά και ενήλικες ασθενείς. Επιπλέον, η άρπα έχει τη δυναμική να αποτελεί ένα μουσικό όργανο συντροφιάς και συντονισμού του ανθρώπου με τη θετικότητα, την ελπίδα και την εσωτερική του δύναμη.

Ο άνθρωπος που παίζει την άρπα με ή χωρίς αφήγηση παραμυθιού, βρίσκεται στην υπεύθυνη θέση να δημιουργεί το χώρο ασφάλειας και γαλήνης, συντονιζόμενος πρώτα ο ίδιος σε αυτήν την δόνηση.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

»

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια … είναι ότι οι «Άγγελοι της Χαράς» προσφέρουν κάτι το μοναδικό. Προσφέρουν μία εκδήλωση, η οποία δεν είναι ούτε μόνο καλλιτεχνική, ούτε μόνο εκπαιδευτική, ούτε μόνο ανθρωπιστική. Είναι όλα αυτά μαζί.

 

Αλέξης Κόκκος, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Οι χαρούμενες δονήσεις σας ράγισαν τον πάγο του πόνου, αφήνοντας δροσοσταλίδες ελπίδας σε αυτούς που νιώθουν πληγωμένοι. Συνεχίστε το καλό έργο, επιστρέφει σε εσάς.

 

Οδυσσέας, Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας

«Άγγελοι της Χαράς» να είστε καλά! Αυτή τη ζεστασιά, τα χαμόγελα, την καλοσύνη που χαρίζετε απλόχερα σε όλα τα παιδιά με όλα όσα κάνετε κάθε φορά γι αυτά δεν ξέρω αν φτάνει μία ζωή για να σας επιστραφούν πίσω από τις ευχές όλων μας.

 

Ειρήνη Χασαλεύρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι από τις πιο αγαπημένες μου ομάδες. Δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν σας ποτέ. Ευχαριστώ που μου δώσατε χαρά στις στενάχωρες μέρες μου.

 

Κορίτσι 14ων ετών, Παιδοψυχιατρικό Τμήμα

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, info@angelsofjoy.gr