Κοντά στα παιδιά

 

Το γέλιο των παιδιών είναι η σπουδαιότερη ανταμοιβή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι «Άγγελοι της Χαράς» δίνουμε το «παρών» στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής (Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», «Η Αγία Σοφία»), καθώς και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη -ΕΛΠΙΔΑ» και πραγματοποιούμε ευφάνταστες διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, θεραπευτικά και ψυχοεκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα και πληθώρα δράσεων με τη συνδρομή καλλιτέχνδιων και καλλιτεχνών, παιδαγωγών και μουσικοθεραπευτών/τριών.

Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, βρισκόμαστε στους Φορείς Παιδικής Προστασίας και τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, δημιουργούμε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, ενώ προσφέρουμε εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης στα φιλοξενούμενα παιδιά.

Οι δράσεις μας περιλαμβάνουν:

Διαδραστικές εμψυχωτικές θεατρικές παραστάσεις

Από το 2011 οι «Άγγελοι της Χαράς» πραγματοποιούν διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε νοσοκομεία, με στόχο να στηρίξουν τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Μουσικοθεραπεία στα Ογκολογικά Τμήματα

Οι μουσικοθεραπευτές των «Αγγέλων της Χαράς» επισκέπτονται τα παιδιά που νοσηλεύονται στις Ογκολογικές Μονάδες Παίδων «Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη–ΕΛΠΙΔΑ».

Μουσικοθεραπεία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Οι μουσικοθεραπευτές των «Αγγέλων της Χαράς» στέκονται στο πλευρό των νεογέννητων της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και τους γονείς τους, στηρίζοντάς τους σε σωματικό, συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο.

Μουσικοθεραπεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Οι μουσικοθεραπευτές των «Αγγέλων της Χαράς» συνεργάζονται με το ιατρικό προσωπικό για να στηρίξουν και να ενισχύσουν την θεραπευτική πορεία των παιδιών.

Μουσικοθεραπεία στα Παιδοψυχιατρικά Τμήματα

Οι «Άγγελοι της Χαράς» φέρνουν τη μουσικοθεραπεία στα παιδιά και τους εφήβους που νοσηλεύονται στα Παιδοψυχιατρικά Τμήματα.

Εφαρμοσμένο Θέατρο & Μουσικοθεραπεία για Εφήβους σε Παιδοψυχιατρικά Τμήματα

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού για τα παιδιά με εισαγγελική εντολή στα Νοσοκομεία Παίδων

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τα τραγούδια, τα παιδιά να εκτονωθούν, να εκφραστούν δημιουργικά και να αναπτύξουν τη φαντασία τους. Μέσα από ασκήσεις και τεχνικές του θεάτρου ανακαλύπτουν ικανότητες και ταλέντα και μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά.

 

Πρόγραμμα Χορού και Θεάτρου για προνήπια σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας

Οι «Άγγελοι της Χαράς» στοχεύουν, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τον χορό και τη μουσική να βοηθήσουν τα παιδιά να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, ώστε η ενέργειά τους να διοχετεύεται δημιουργικά και να μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά.

Ψυχοεκπαιδευτικό Βιωματικό μουσικοθεατρικό εργαστήριο σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας

Σκοπός του προγράμματος των «Αγγέλων της Χαράς» είναι, μέσα από το παιχνίδι τη μουσική και τα τραγούδια, τα παιδιά να εκφραστούν, να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να γνωρίσουν το σώμα τους και να αναπτύξουν την κιναισθησία τους.

Πρόγραμμα Θεατρικού Παιχνιδιού για Νήπια σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας

Μέσα από το παιχνίδι, την μίμηση, τα τραγούδια και την δραματοποίηση παραμυθιών, τα παιδιά εκφράζονται και αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Θεατρικές παραστάσεις σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Σχολεία

Οι «Άγγελοι της Χαράς» έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε προσκλήσεις από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

»

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια … είναι ότι οι «Άγγελοι της Χαράς» προσφέρουν κάτι το μοναδικό. Προσφέρουν μία εκδήλωση, η οποία δεν είναι ούτε μόνο καλλιτεχνική, ούτε μόνο εκπαιδευτική, ούτε μόνο ανθρωπιστική. Είναι όλα αυτά μαζί.

 

Αλέξης Κόκκος, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Οι χαρούμενες δονήσεις σας ράγισαν τον πάγο του πόνου, αφήνοντας δροσοσταλίδες ελπίδας σε αυτούς που νιώθουν πληγωμένοι. Συνεχίστε το καλό έργο, επιστρέφει σε εσάς.

 

Οδυσσέας, Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας

«Άγγελοι της Χαράς» να είστε καλά! Αυτή τη ζεστασιά, τα χαμόγελα, την καλοσύνη που χαρίζετε απλόχερα σε όλα τα παιδιά με όλα όσα κάνετε κάθε φορά γι αυτά δεν ξέρω αν φτάνει μία ζωή για να σας επιστραφούν πίσω από τις ευχές όλων μας.

 

Ειρήνη Χασαλεύρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι από τις πιο αγαπημένες μου ομάδες. Δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν σας ποτέ. Ευχαριστώ που μου δώσατε χαρά στις στενάχωρες μέρες μου.

 

Κορίτσι 14ων ετών, Παιδοψυχιατρικό Τμήμα

Η πιο δυνατή στιγμή που έχω βιώσει ήταν σε μια δράση όπου οφελούμενοι ήταν κάποια εισαγγελικά παιδιά. Στην δράση μου έκανε εντύπωση πως τα μεγαλύτερα παιδιά βοηθούσαν με τρυφερότητα τα μικρότερα. Τότε συνειδητοποίησα πως παρόλο που ήταν και αυτά παιδιά, είχε χρειαστεί να έχουν το ρόλο που έχει ένας γονέας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε χαρά εκεί που υπάρχει ανάγκη. Έτσι ο κόσμος θα γίνει λίγο πιο όμορφος.

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Είχαμε πάει σε μία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και μία κυρία εκεί φαινόταν αρκετά στεναχωρημένη. Πήγα κοντά της και προσπάθησα να της φτιάξω τη διάθεση... Τότε, λοιπόν, μου έπιασε σφιχτά το χέρι και μέχρι να φύγουμε δεν μου το άφησε στιγμή. Εκείνη την ώρα κατάλαβα την ανάγκη των ανθρώπων αυτών να νιώσουν πως εμείς είμαστε ακόμα εκεί γι'αυτούς!

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Συμμετέχοντας στην "Παλιά Αθήνα" βλέπω την αγάπη, τον ενθουσιασμό και την αλήθεια των εθελοντών και της Χριστίνας και αυτό με κάνει να νιώθω ασφάλεια και χαρά. Το ίδιο ακριβώς νιώθω και με την ανταπόκριση των συμμετεχόντων και αυτό με κάνει να θέλω να συνεχίζω!!

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό με την ομάδα των «Αγγέλων της Χαράς» ήταν απόρροια της ανάγκης μου να μοιραστώ δυνατές εμπειρίες και συναισθήματα με όσους το έχουν ανάγκη. Αγαπώ την Τέχνη και με γοήτευσε το γεγονός πως θα μας συντροφεύει σε αυτό το όμορφο ταξίδι του εθελοντισμού.

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Όλο εκπλήξεις, από δωμάτιο σε δωμάτιο, ψυχές που αγωνίζονται να κρατηθούν στο τώρα και στη χαρά. Χαίρομαι που είμαστε ένα μέρος του αγώνα τους προς τη χαρά.

Νίκη, μουσικός στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

«...(οι ηλικιωμένοι) χόρεψαν όλο το τραγούδι πιασμένοι από τα χέρια, με απαλές κινήσεις και βήματα σημειωτόν, κι έμεινα έκθαμβος, βλέποντας το μέλλον να στηρίζεται με εμπιστοσύνη στο παρελθόν, και το παρελθόν να κοιτά το μέλλον με χαρά και αισιοδοξία»

 

Μαρτυρία μουσικού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

«...στο τέλος πριν φύγει μου λέει: ‘’Τώρα μπορώ να πεθάνω…’’. Και εγώ του απαντώ: ‘’Τώρα μπορείς να ζήσεις πιο όμορφα κάθε μέρα, κάθε στιγμή... Σε περιμένω την επόμενη φορά για χορό και χαρά.»

 

Μαρτυρία μουσικού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

«Σας ευχαριστώ που γεμίσατε χαρά και μουσική τα απογεύματά μας. Αυτό που θα μου μείνει, είναι η ευκαιρία που μου δώσατε να εκφράσω κάποια συναισθήματα και κάποια πράγματα που δεν τα είχα ακούσει ούτε εγώ από το ίδιο μου το στόμα, δεν τα είχα συνειδητοποιήσει... σας ευχαριστώ!»

Μαρτυρία νοσηλευόμενου παιδιού στο Παίδων

«...μας έφερε ένα τραγούδι που του αρέσει. Το αγαπημένο του. Προσπαθούμε να το βρούμε στην κιθάρα και ένα άλλο κορίτσι από την ομάδα ξέρει να το παίζει, μαζεύονται και άλλοι γύρω της και το τραγουδάμε, με γέλια και διακοπές… αλλά είναι για εκείνον και χαμογελάει.

Έτσι τον χαιρετίσαμε τον Α. και εκείνος έρχεται κοντά μου με ύφος συνωμοτικό και μου λέει: «Σουκράν, κυρία», δηλαδή «Ευχαριστώ»

Μαρτυρία νοσηλευόμενου παιδιού στο Παίδων

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, info@angelsofjoy.gr