Κοντά στα παιδιά

 

Το γέλιο των παιδιών είναι η σπουδαιότερη ανταμοιβή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι «Άγγελοι της Χαράς» δίνουμε το «παρών» στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής (Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», «Η Αγία Σοφία»), καθώς και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη -ΕΛΠΙΔΑ» και πραγματοποιούμε ευφάνταστες διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ψυχοεκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα και πληθώρα δράσεων με τη συνδρομή καλλιτεχνών, παιδαγωγών και μουσικοθεραπευτών.

Επιπλέον, με τη συστηματική, εβδομαδιαία παρουσία μας στα Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, δημιουργούμε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, ενώ προσφέρουμε εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης στα φιλοξενούμενα παιδιά.

Οι δράσεις μας περιλαμβάνουν:

Διαδραστικές εμψυχωτικές θεατρικές παραστάσεις

Από το 2011 οι «Άγγελοι της Χαράς» πραγματοποιούν διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε νοσοκομεία, με στόχο να στηρίξουν τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Μουσικοθεραπεία στα Ογκολογικά Τμήματα

Οι μουσικοθεραπευτές των «Αγγέλων της Χαράς» επισκέπτονται τα παιδιά που νοσηλεύονται στις Ογκολογικές Μονάδες Παίδων «Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη–ΕΛΠΙΔΑ». Με όχημα και εργαλείο μας τη μουσική, στοχεύουμε στη διευκόλυνση και διεύρυνση της επικοινωνίας, τη διαχείρiση του άγχους και του πόνου, τη δημιουργική και συναισθηματική έκφραση. Οι μουσικοθεραπευτές συνοδεύουν και στηρίζουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους, αφήνοντας χώρο, ώστε να εκφραστούν όλα τα συναισθήματα.

Μουσικοθεραπεία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Οι μουσικοθεραπευτές των «Αγγέλων της Χαράς» στέκονται στο πλευρό των νεογέννητων της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και τους γονείς τους, στηρίζοντάς τους σε σωματικό, συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο. Στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», προσπαθούν να κάνουν το περιβάλλον όσο το δυνατόν φιλικότερο προς το νεογνό και να υποστηρίξουν τις σωματικές, αναπτυξιακές και συναισθηματικές του ανάγκες. Χρησιμοποιώντας την φωνή τους και απλά μουσικά όργανα, συντονίζονται και αλληλεπιδρούν με τα νεογνά, επιδιώκοντας την ενδυνάμωση και την ταχύτερη ανάρρωσή τους.

Μουσικοθεραπεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Οι μουσικοθεραπευτές των «Αγγέλων της Χαράς» συνεργάζονται με το ιατρικό προσωπικό για να στηρίξουν και να ενισχύσουν την θεραπευτική πορεία των παιδιών.

Για τα παιδιά που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η μουσικοθεραπεία επιδρά τόσο σε σωματικό (ρύθμιση ρυθμού αναπνοής, καρδιακών παλμών, διαχείριση πόνου, κινησιολογικά προβλήματα), όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο (αποδοχή, στήριξη, δημιουργικότητα, έμφαση στις ικανότητες των παιδιών).

Μουσικοθεραπεία στα Παιδοψυχιατρικά Τμήματα

Οι «Άγγελοι της Χαράς» φέρνουν τη μουσικοθεραπεία στα παιδιά και τους εφήβους που νοσηλεύονται στα Παιδοψυχιατρικά Τμήματα. Η ομάδα μουσικοθεραπείας πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση και οι βασικοί στόχοι της είναι να προσφέρει στα παιδιά ερεθίσματα δημιουργικής και προσωπικής έκφρασης, διαχείρισης των συναισθημάτων, αποδοχής των δυσκολιών τους, καλλιέργειας της ομαδικότητας και γενικότερα της γνωριμίας με τη μουσική ως μέσο έκφρασης.

Εφαρμοσμένο Θέατρο & Μουσικοθεραπεία για Εφήβους σε Παιδοψυχιατρικά Τμήματα

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Μέσα από μεθόδους και τεχνικές του εφαρμοσμένου θεάτρου και της μουσικοθεραπείας, εκφράζονται, ανακαλύπτουν ικανότητες και ταλέντα και μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε ομάδας.

Πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού για τα παιδιά με εισαγγελική εντολή στα Νοσοκομεία Παίδων

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τα τραγούδια τα παιδιά να εκτονωθούν, εκφραστούν δημιουργικά και να αναπτύξουν τη φαντασία. Μέσα από ασκήσεις και τεχνικές του θεάτρου εκφράζονται, ανακαλύπτουν ικανότητες και ταλέντα και μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά.

Πρόγραμμα Χορού και Θεάτρου για προνήπια σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας

Οι «Άγγελοι της Χαράς» στοχεύουν, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τον χορό και τη μουσική να βοηθήσουν τα παιδιά να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματάτους, ώστε η ενέργειά τους να διοχετεύεται δημιουργικά και να μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά.

Ψυχοεκπαιδευτικό Βιωματικό μουσικοθεατρικό εργαστήριο σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας

Σκοπός του προγράμματος των «Αγγέλων της Χαράς» είναι, μέσα από το παιχνίδι τη μουσική και τα τραγούδια, τα παιδιά να εκφραστούν, να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να γνωρίσουν το σώμα τους και να αναπτύξουν την κιναισθησία τους. Με όχημα τους ήχους, τη φωνή,  τα μουσικά όργανα και το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά διασκεδάζουν και αναπτύσσουν τις αισθήσεις τους ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Πρόγραμμα Θεατρικού Παιχνιδιού για Νήπια σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας

Μέσα από το παιχνίδι, την μίμηση, τα τραγούδια και την δραματοποίηση παραμυθιών, τα παιδιά εκφράζονται και αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Καθώς δουλεύουμε ομαδικά ξετυλίγουν τις πρώτες τους κοινωνικές δεξιότητες, μαθαίνουν να λειτουργούν μέσα σε μια ομάδα να συνεργάζονται και να αλληλοεπιδρούν.

Θεατρικές παραστάσεις σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Σχολεία

Οι «Άγγελοι της Χαράς» έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε προσκλήσεις από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Η θεματολογία των παραστάσεων κινείται γύρω από τις αξίες της αγάπης, της ψυχικής ενδυνάμωσης, της ελπίδας και του μοιράσματος, ενώ τα έργα και η μουσική δημιουργούνται από ειδική συγγραφική ομάδα με εμπειρία, μεράκι και διάθεση για έμπνευση και ουσιαστικά μηνύματα.

»

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια όταν παρακολούθησα τα προγράμματα των «Αγγέλων» είναι ότι προσφέρουν κάτι το μοναδικό. Προσφέρουν μία εκδήλωση η οποία δεν είναι ούτε μόνο καλλιτεχνική, ούτε μόνο εκπαιδευτική, ούτε μόνο ανθρωπιστική. Είναι όλα αυτά μαζί. Και με αυτή την έννοια προσφέρουν μία εμπειρία σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη που είναι μοναδική και που ίσως στη ζωή τους δεν έχουν ξαναδοκιμάσει

 

Αλέξης Κόκκος, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Οι χαρούμενες δονήσεις σας ράγισαν τον πάγο του πόνου, αφήνοντας δροσοσταλίδες ελπίδας σε αυτούς που νιώθουν πληγωμένοι. Συνεχίστε το καλό έργο, επιστρέφει σε εσάς.

 

Οδυσσέας, Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας

«Άγγελοι της Χαράς» να είστε καλά! Αυτή τη ζεστασιά, τα χαμόγελα, την καλοσύνη που χαρίζετε απλόχερα σε όλα τα παιδιά με όλα όσα κάνετε κάθε φορά γι αυτά δεν ξέρω αν φτάνει μία ζωή για να σας επιστραφούν πίσω από τις ευχές όλων μας.

 

Ειρήνη Χασαλεύρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι από τις πιο αγαπημένες μου ομάδες στο ΤΕΝ. Δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν σας ποτέ. Ευχαριστώ που μου δώσατε χαρά στις στενάχωρες μέρες μου.

 

Ρ. ΤΕΝ

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, [email protected]