Μουσικοθεραπεία στα Παιδοψυχιατρικά Τμήματα

Οι «Άγγελοι της Χαράς» φέρνουν τη μουσικοθεραπεία στα παιδιά και τους εφήβους που νοσηλεύονται στα Παιδοψυχιατρικά Τμήματα. Η ομάδα μουσικοθεραπείας πραγματοποιείται τακτικά και οι βασικοί στόχοι της είναι να προσφέρει στα παιδιά ερεθίσματα δημιουργικής και προσωπικής έκφρασης, διαχείρισης των συναισθημάτων, αποδοχής των δυσκολιών τους, καλλιέργειας της ομαδικότητας και γενικότερα της γνωριμίας με τη μουσική ως μέσο έκφρασης.

Βασικό εργαλείο της (ψυχοδυναμικής) μουσικοθεραπείας είναι ο κλινικός αυτοσχεδιασμός που αποσκοπεί στη χρήση των μουσικών και λεκτικών στοιχείων των παιδιών με στόχο την ανάπτυξη θεραπευτικής σχέσης, αισθήματος ασφάλειας και «κρατήματος» στα παιδιά ώστε να μπορούν να εκφραστούν στην ομάδα. Επιπρόσθετα χρησιμοποιούνται τεχνικές όπως η ακρόαση τραγουδιών, η ανάλυση στίχων, η ακρόαση μιας ηχογράφησης της ομάδας, η ζωντανή αναπαραγωγή αγαπημένων τραγουδιών, η συγγραφή και μελοποίηση στίχων που πιθανά φέρνουν τα παιδιά και άλλες δραστηριότητες που προκύπτουν από το θεραπευτικό σχεδιασμό της ομάδας.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

»

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια … είναι ότι οι «Άγγελοι της Χαράς» προσφέρουν κάτι το μοναδικό. Προσφέρουν μία εκδήλωση, η οποία δεν είναι ούτε μόνο καλλιτεχνική, ούτε μόνο εκπαιδευτική, ούτε μόνο ανθρωπιστική. Είναι όλα αυτά μαζί.

 

Αλέξης Κόκκος, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Οι χαρούμενες δονήσεις σας ράγισαν τον πάγο του πόνου, αφήνοντας δροσοσταλίδες ελπίδας σε αυτούς που νιώθουν πληγωμένοι. Συνεχίστε το καλό έργο, επιστρέφει σε εσάς.

 

Οδυσσέας, Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας

«Άγγελοι της Χαράς» να είστε καλά! Αυτή τη ζεστασιά, τα χαμόγελα, την καλοσύνη που χαρίζετε απλόχερα σε όλα τα παιδιά με όλα όσα κάνετε κάθε φορά γι αυτά δεν ξέρω αν φτάνει μία ζωή για να σας επιστραφούν πίσω από τις ευχές όλων μας.

 

Ειρήνη Χασαλεύρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι από τις πιο αγαπημένες μου ομάδες. Δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν σας ποτέ. Ευχαριστώ που μου δώσατε χαρά στις στενάχωρες μέρες μου.

 

Κορίτσι 14ων ετών, Παιδοψυχιατρικό Τμήμα

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, info@angelsofjoy.gr