Πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού για τα παιδιά με εισαγγελική εντολή στα Νοσοκομεία Παίδων

Πρόγραμμα «Θέατρο και Τραγούδι»

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τα τραγούδια, τα παιδιά να εκτονωθούν, να εκφραστούν δημιουργικά και να αναπτύξουν τη φαντασία τους. Μέσα από ασκήσεις και τεχνικές του θεάτρου ανακαλύπτουν ικανότητες και ταλέντα και μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά.

Αξιοποιώντας τραγούδια και σκηνές από τις θεατρικές παραστάσεις των «Αγγέλων της Χαράς», τα παιδιά έρχονται σε επαφή με γνώριμο υλικό, με συνέπεια και συνέχεια, και αυτό τα βοηθά να καλλιεργήσουν αισθήματα ασφάλειας, ικανοποίησης και σιγουριάς.

Με όχημα τη φωνή, την κίνηση, το παιχνίδι και τα τραγούδια, διασκεδάζουν και αναπτύσσουν τις αισθήσεις τους ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους. Τέλος, με την καθοδήγηση έμπειρων καλλιτεχνών-εμψυχωτών, τα παιδιά μαθαίνουν να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, να συγκεντρώνονται και να αποδέχονται την ομάδα και τη διαφορετικότητα. Και όλα τα παραπάνω μέσα από την ποιότητα της χαράς.

 

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

»

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια … είναι ότι οι «Άγγελοι της Χαράς» προσφέρουν κάτι το μοναδικό. Προσφέρουν μία εκδήλωση, η οποία δεν είναι ούτε μόνο καλλιτεχνική, ούτε μόνο εκπαιδευτική, ούτε μόνο ανθρωπιστική. Είναι όλα αυτά μαζί.

 

Αλέξης Κόκκος, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Οι χαρούμενες δονήσεις σας ράγισαν τον πάγο του πόνου, αφήνοντας δροσοσταλίδες ελπίδας σε αυτούς που νιώθουν πληγωμένοι. Συνεχίστε το καλό έργο, επιστρέφει σε εσάς.

 

Οδυσσέας, Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας

«Άγγελοι της Χαράς» να είστε καλά! Αυτή τη ζεστασιά, τα χαμόγελα, την καλοσύνη που χαρίζετε απλόχερα σε όλα τα παιδιά με όλα όσα κάνετε κάθε φορά γι αυτά δεν ξέρω αν φτάνει μία ζωή για να σας επιστραφούν πίσω από τις ευχές όλων μας.

 

Ειρήνη Χασαλεύρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι από τις πιο αγαπημένες μου ομάδες. Δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν σας ποτέ. Ευχαριστώ που μου δώσατε χαρά στις στενάχωρες μέρες μου.

 

Κορίτσι 14ων ετών, Παιδοψυχιατρικό Τμήμα

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, info@angelsofjoy.gr