Πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού για τα παιδιά με εισαγγελική εντολή στα Νοσοκομεία Παίδων

Πρόγραμμα «Θέατρο και Τραγούδι»

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τα τραγούδια τα παιδιά να εκτονωθούν, εκφραστούν δημιουργικά και να αναπτύξουν τη φαντασία. Μέσα από ασκήσεις και τεχνικές του θεάτρου εκφράζονται, ανακαλύπτουν ικανότητες και ταλέντα και μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά.

Με όχημα τους ήχους, τη φωνή, τα μουσικά όργανα και τα τραγούδια, διασκεδάζουν και αναπτύσσουν τις αισθήσεις τους ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους. Τέλος, με την καθοδήγηση έμπειρων καλλιτεχνών-εμψυχωτών, τα παιδιά μαθαίνουν να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους δημιουργικά, να συγκεντρώνονται και να αποδέχονται την ομάδα και τη διαφορετικότητα. Και όλα τα παραπάνω μέσα από την ποιότητα της χαράς.

Χρησιμοποιώντας τραγούδια και σκηνές από τις θεατρικές παραστάσεις των «Αγγέλων της Χαράς», τα παιδιά δουλεύουν με γνώριμο υλικό, με συνέπεια και συνέχεια, και αυτό τα βοηθά να νιώσουν ασφάλεια, ικανοποίηση και να αναπτύξουν ικανότητες και ταλέντα και να διοχετεύσουν τα συναισθήματά τους δημιουργικά.

 

Νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» & «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 9 μήνες

»

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια όταν παρακολούθησα τα προγράμματα των «Αγγέλων» είναι ότι προσφέρουν κάτι το μοναδικό. Προσφέρουν μία εκδήλωση η οποία δεν είναι ούτε μόνο καλλιτεχνική, ούτε μόνο εκπαιδευτική, ούτε μόνο ανθρωπιστική. Είναι όλα αυτά μαζί. Και με αυτή την έννοια προσφέρουν μία εμπειρία σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη που είναι μοναδική και που ίσως στη ζωή τους δεν έχουν ξαναδοκιμάσει

 

Αλέξης Κόκκος, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Οι χαρούμενες δονήσεις σας ράγισαν τον πάγο του πόνου, αφήνοντας δροσοσταλίδες ελπίδας σε αυτούς που νιώθουν πληγωμένοι. Συνεχίστε το καλό έργο, επιστρέφει σε εσάς.

 

Οδυσσέας, Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας

«Άγγελοι της Χαράς» να είστε καλά! Αυτή τη ζεστασιά, τα χαμόγελα, την καλοσύνη που χαρίζετε απλόχερα σε όλα τα παιδιά με όλα όσα κάνετε κάθε φορά γι αυτά δεν ξέρω αν φτάνει μία ζωή για να σας επιστραφούν πίσω από τις ευχές όλων μας.

 

Ειρήνη Χασαλεύρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι από τις πιο αγαπημένες μου ομάδες στο ΤΕΝ. Δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν σας ποτέ. Ευχαριστώ που μου δώσατε χαρά στις στενάχωρες μέρες μου.

 

Ρ. ΤΕΝ

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, [email protected]