Projects

 

Εποχιακές δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών

PROJECTS

Οι «Άγγελοι της Χαράς» υλοποιούν εποχιακά projects, τα οποία σχετίζονται, είτε με συγκεκριμένες προκλήσεις, όπως το πρόγραμμα «Άγγελος της Χαράς Είσαι και Εσύ», που –προς το παρόν– ανταποκρίνεται στις ανάγκες του προσωπικού σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, είτε με την εποχή, όπως τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, που σκορπίζουν χαρά σε Νοσοκομεία, Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.ά. κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των φορέων, των ωφελούμενων αλλά και των συγγενών τους και διαμορφώνουμε κατάλληλες δράσεις, με σκοπό να ενημερώσουμε, να προσφέρουμε ευεργετικές παρεμβάσεις και να εμψυχώσουμε.

 

Erasmus+ ''Stage of Mind''

Με ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση, συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Erasmus+ Stage of Mind, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 2 (ΚΑ2) “Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Στρατηγικές συμπράξεις για τη δημιουργικότητα”.

Angels on the Road

Προορισμός μας είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα ΑμεΑ, με στόχο να προσφέρουμε δημιουργικές στιγμές χαράς.

Με το πρόγραμμα «AngelsOnTheRoad», η ουσιαστική επίδραση και τα μηνύματα των «Αγγέλων της Χαράς» φτάνουν στα παιδιά και τους ενήλικες που φιλοξενούνται σε Φορείς Ειδικής Αγωγής, Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, καθώς και σε νοσοκομεία εκτός Αττικής, όπως επίσης και στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε Μονάδες Φροντίδαςστην επαρχία.

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα

Οι «Άγγελοι της Χαράς» τραγουδούν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε Νοσοκομεία, σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.ά.

Τις δύσκολες μέρες των Χριστουγέννων, φροντίζουμε να είμαστε κοντά στους ωφελούμενους, σκορπίζοντας χαρά. Παρέα με τους εθελοντές μας, διοργανώνουμε μοναδικά μουσικά δρώμενα με θέμα τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τραγουδάμε, χορεύουμε και μοιράζουμε πανέμορφα χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια!

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

»

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια … είναι ότι οι «Άγγελοι της Χαράς» προσφέρουν κάτι το μοναδικό. Προσφέρουν μία εκδήλωση, η οποία δεν είναι ούτε μόνο καλλιτεχνική, ούτε μόνο εκπαιδευτική, ούτε μόνο ανθρωπιστική. Είναι όλα αυτά μαζί.

 

Αλέξης Κόκκος, καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Οι χαρούμενες δονήσεις σας ράγισαν τον πάγο του πόνου, αφήνοντας δροσοσταλίδες ελπίδας σε αυτούς που νιώθουν πληγωμένοι. Συνεχίστε το καλό έργο, επιστρέφει σε εσάς.

 

Οδυσσέας, Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας

«Άγγελοι της Χαράς» να είστε καλά! Αυτή τη ζεστασιά, τα χαμόγελα, την καλοσύνη που χαρίζετε απλόχερα σε όλα τα παιδιά με όλα όσα κάνετε κάθε φορά γι αυτά δεν ξέρω αν φτάνει μία ζωή για να σας επιστραφούν πίσω από τις ευχές όλων μας.

 

Ειρήνη Χασαλεύρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι από τις πιο αγαπημένες μου ομάδες. Δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν σας ποτέ. Ευχαριστώ που μου δώσατε χαρά στις στενάχωρες μέρες μου.

 

Κορίτσι 14ων ετών, Παιδοψυχιατρικό Τμήμα

Η πιο δυνατή στιγμή που έχω βιώσει ήταν σε μια δράση όπου οφελούμενοι ήταν κάποια εισαγγελικά παιδιά. Στην δράση μου έκανε εντύπωση πως τα μεγαλύτερα παιδιά βοηθούσαν με τρυφερότητα τα μικρότερα. Τότε συνειδητοποίησα πως παρόλο που ήταν και αυτά παιδιά, είχε χρειαστεί να έχουν το ρόλο που έχει ένας γονέας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε χαρά εκεί που υπάρχει ανάγκη. Έτσι ο κόσμος θα γίνει λίγο πιο όμορφος.

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Είχαμε πάει σε μία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και μία κυρία εκεί φαινόταν αρκετά στεναχωρημένη. Πήγα κοντά της και προσπάθησα να της φτιάξω τη διάθεση... Τότε, λοιπόν, μου έπιασε σφιχτά το χέρι και μέχρι να φύγουμε δεν μου το άφησε στιγμή. Εκείνη την ώρα κατάλαβα την ανάγκη των ανθρώπων αυτών να νιώσουν πως εμείς είμαστε ακόμα εκεί γι'αυτούς!

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Συμμετέχοντας στην "Παλιά Αθήνα" βλέπω την αγάπη, τον ενθουσιασμό και την αλήθεια των εθελοντών και της Χριστίνας και αυτό με κάνει να νιώθω ασφάλεια και χαρά. Το ίδιο ακριβώς νιώθω και με την ανταπόκριση των συμμετεχόντων και αυτό με κάνει να θέλω να συνεχίζω!!

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό με την ομάδα των «Αγγέλων της Χαράς» ήταν απόρροια της ανάγκης μου να μοιραστώ δυνατές εμπειρίες και συναισθήματα με όσους το έχουν ανάγκη. Αγαπώ την Τέχνη και με γοήτευσε το γεγονός πως θα μας συντροφεύει σε αυτό το όμορφο ταξίδι του εθελοντισμού.

 

Μαρτυρία Εθελόντριας

Όλο εκπλήξεις, από δωμάτιο σε δωμάτιο, ψυχές που αγωνίζονται να κρατηθούν στο τώρα και στη χαρά. Χαίρομαι που είμαστε ένα μέρος του αγώνα τους προς τη χαρά.

Νίκη, μουσικός στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

«...(οι ηλικιωμένοι) χόρεψαν όλο το τραγούδι πιασμένοι από τα χέρια, με απαλές κινήσεις και βήματα σημειωτόν, κι έμεινα έκθαμβος, βλέποντας το μέλλον να στηρίζεται με εμπιστοσύνη στο παρελθόν, και το παρελθόν να κοιτά το μέλλον με χαρά και αισιοδοξία»

 

Μαρτυρία μουσικού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

«...στο τέλος πριν φύγει μου λέει: ‘’Τώρα μπορώ να πεθάνω…’’. Και εγώ του απαντώ: ‘’Τώρα μπορείς να ζήσεις πιο όμορφα κάθε μέρα, κάθε στιγμή... Σε περιμένω την επόμενη φορά για χορό και χαρά.»

 

Μαρτυρία μουσικού στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

«Σας ευχαριστώ που γεμίσατε χαρά και μουσική τα απογεύματά μας. Αυτό που θα μου μείνει, είναι η ευκαιρία που μου δώσατε να εκφράσω κάποια συναισθήματα και κάποια πράγματα που δεν τα είχα ακούσει ούτε εγώ από το ίδιο μου το στόμα, δεν τα είχα συνειδητοποιήσει... σας ευχαριστώ!»

Μαρτυρία νοσηλευόμενου παιδιού στο Παίδων

«...μας έφερε ένα τραγούδι που του αρέσει. Το αγαπημένο του. Προσπαθούμε να το βρούμε στην κιθάρα και ένα άλλο κορίτσι από την ομάδα ξέρει να το παίζει, μαζεύονται και άλλοι γύρω της και το τραγουδάμε, με γέλια και διακοπές… αλλά είναι για εκείνον και χαμογελάει.

Έτσι τον χαιρετίσαμε τον Α. και εκείνος έρχεται κοντά μου με ύφος συνωμοτικό και μου λέει: «Σουκράν, κυρία», δηλαδή «Ευχαριστώ»

Μαρτυρία νοσηλευόμενου παιδιού στο Παίδων

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
LIBERTAD LTD & SPECIALS DIGITAL
 
COPYRIGHT © 2019 ANGELS OF JOY
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μιχαλακοπούλου 125, 115 27, Αθήνα, 215-5257111, info@angelsofjoy.gr